Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов бе категоричен, че ако зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов бъде освободен, Бойко Борисов трябва да обясни защо.

Oще по темата

"Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели. Но ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем. Първо за партия "Свобода и достойнство" и после проблем на коалиционното споразумение на Реформаторския блок", коментира Исмаилов пред Дарик радио.

Той заяви, че ако партията му не получи сериозни аргументи и то на ценностна основа, може да втвърди позицията си.

"Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение", обясни Корман Исмаилов.

Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите.

Корман Исмаилов смята, че няма основание и за сваляне на новините на турски от ефира.

"Нека да отидат в БНТ 2, нека да се разшири форматът, да се вкарат повече културни предавания", но да бъде на национално, а не на регионално ниво", предложи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

кали

преди 9 години

Интересно !!! Но защо на територията ни живеят чужди етноси !!!

130

normalen

преди 9 години

balgarite se delyat v darjavata si na vsyakakvi i govoryat samo s omraza a posle iskat evropa da gi uvajava ne stava da se darjish kato talibanin i da se nari4ash evropeets ne stava

129

някой

преди 9 години

има една друга истина...докато си играем на религии,на разделение на българи и турци,сме ограбени,натикани в ъгъла и няма какво да ядем хораааа....и се запитайте,има ли връзка религията в случая...

fallback