Снимка: архив, Булфото
fallback

В ГЕРБ са изненадани от позицията на Патриотичния фронт относно назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Това зави вицепремиерът Румяна Бъчварова в предаването „Панорама” по БНТ.

„Бяхме се договорили, че кадровите назначения трябва да се правят според качествата на предложените кандидати и тяхното съответствие със заемания пост. Патриотичният фронт прие това изискване и в крайна сметка става въпрос за едни отношения между тях и Реформаторския блок”, заяви Бъчварова и допълни, че партиите все още се учат да бъдат колиция. „Казвам го съвсем самокритично. Забравяме да координираме част от решенията си”, поясни още тя. Въпреки това обаче Бъчварова е оптимист и заяви, че е ще се намери най-точната формула.

„Ще ми се тези трудности, през които сега минаваме, да са едно начало на новото политическо в обществения ни живот – да започнем да си говорим с цел да започнем да се разбираме, а не да си стъпваме на главите. С доста дебати ще приемем бюджета. Различните мнения и различните аргументи си давам сметка, че много помагат, за да се вземе правилното решение“, каза още Румяна Бъчварова.

Вицепремиерът заяви, че идеята за чистки в администрацията не съществува. „Ще държим на определени качества на хората, които работят там. Обществената чувствителност е изключително полезна, тя е този коректив, който ни дава ориентирите в това какво мислят хората. Не мога да кажа, че сме застраховани от грешки, но се опитваме да не ги правим”, поясни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

29 Ти на кеча армия ли му викаш. Там служеха щото бяха и са неграмотни. Там поне учеха занаят. За това е пълно със строители в цяла западна европа с българско гражданство и турски имена. Щото и аз да съм собственик на фирма, няма да те наема, ако не можеш да си прочетеш договора и не можеш да се подпишеш. Я ходете в америка и им жестикулирайте за да се разберете. Каква работа ще си намерите? Ми мазач, зидар, кравар, овчар. Това е!

27

Анонимен

преди 9 години

И какво точно вЪ изненада? НФСБ си казаха позицията и я защитават! Браво на тях! Вие на какво разчитахте? Може би на " интереса клати феса"? За някои е опция, не и за исинските българи. Време е да разберете, че в България живеят българи! Браво на НФСБ!

26

Анонимен

преди 9 години

Пак се огънаха пред ЕС и САЩ!

fallback