ДПС подкрепи Орхан Исмаилов. Снимка: Булфото
fallback

ДПС се обяви в защита на назначения за зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки че той е от редиците на „Народна партия за свобода и достойнство“, която беше създадена от отцепниците от движението Касим Дал и Корман Исмаилов.

От Патриотичния фронт вчера намекнаха, че заради това назначение може да оттеглят подкрепата си за правителството, което пък провокира ГЕРБ да обяви, че ще свика среща с партньорите си, макар че така и не стана ясно кога ще се състои тя.

Oще по темата

Според ДПС за качествата на Исмаилов не може да се съди по името.

"Депутатите от ДПС, със самочувствието на най-последователната евроатлантическа партия в България, представляващи избиратели със силно чувство за свобода, защото познават дискриминацията, притежавайки утвърден с времето рефлекс за всеки дискриминационен акт, прояви на високомерие и вид на омраза срещу малцинствата в страната, заявяваме, че не приемаме и остро осъждаме безспорно дискриминационното и ксенофобско отношение за искане за освобождаване от работа на някой само защото носи името Орхан Исмаилов“, обяви от името на парламентарната група на ДПС Тунджер Кърджалиев.

Според него реакцията на патриотите е не само несправедлива, но е и рецидив на преддемократични модели, несъвместими с европейското гражданско общество.

Малцинствата могат да се интегрират ефективно само когато се признава идентичността им, другото е асимилация, смята Кърджалиев.

Той предупреди, че явно Патриотичният фронт ще постави в режим на провокации управляващата коалиция.

"Напомняме на управляващите две партии, че при допуснат компромис с базови демократични ценности в името на ефимерен комфорт ще се стигне до изгубване на европейската идентичност“, посочи още Кърджалиев.

Депутатът от ДПС призова премиера Бойко Борисов да е преграда „пред такива грозни атавизми“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ОЦЕЛЯВАЩА БЪЛГАРКА

преди 9 години

АМИ ИДЕТЕ В МАЛКИЯ КИПЪР ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ КОЛКО ТУРСКА ВОЙСКА ИМА-КАЗАРМА ДО КАЗАРМА В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ОКУПИРАНИ ОТ ТУРЦИЯ.ПРЕДИ ОКУПАЦИЯТА ОТ НАСЕЛЕНИЕ ОКОЛО 700 000,САМО 40 000 СА БИЛИ КИПЪРСКИ ТУРЦИ И НЕ СА СЕ РАЗЛИЧАВАЛИ(НЯМАЛО Е ШАЛВАРИ И ДР.СЕЛЯНИИ).ГРЪЦКИ И ТУРСКИ КИПЪРЦИ СА ЖИВЕЕЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ.СЛЕД НАХЛУВАНЕТО НА ТУРСКА ВОЙСКА И ОКУПАЦИЯТА СЕГА СА МНОГО И СЪС ШАЛВАРИ И ФЕРЕДЖЕТА И ВОЙСКА Б О Л У К!ВСИЧКО Й Е НАРЕД НА ТУРЦИЯ ТА И КИПЪР ИСКА...АМИ НЯМА ДА СЕ ЗАДАВЕ И С БЪЛГАРИЯ...

43

оцеляваща българка

преди 9 години

ТОЧНО,КРАТКО И ЯСНО ГО КАЗВА 46!БРАВО,ТОВА Е ИСТИНАТА!а ТОЗИ Тунджер Кърджалиев ДА НЕ ГОВОРИ ОТ ВИСОКИЯ ПОСТ,КОЙТО ЗАЕМА ЛЪЖИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ-НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НА МАЛЦИНСТВАТА-НАПРОТИВ ...НИТО ОМРАЗА(е на кой му харесва да гледа как всеки ден се рови в казаните за *** и се изхвърлят *** от вън...).МОЖЕ НЕГОВИЯТ ЧОВЕК ДА ИМА КАЧЕСТВА ЗА ЗАМ.МИНИСТЪР,НО В КОЯ ДЪРЖАВА?СЛУЧАЙНО ТУРЦИЯ ДА НЯМА ТЕРИТИРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ И ДА СЕ Е КРОТНАЛА,ЗА ДА ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА СИ?ЗНАЕТЕ

42

бачо

преди 9 години

,,Загубим ли БЪЛГАРИЯ загубили сме всичко''-Николай Хайтов.

fallback