Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изпраща министри от кабинета в Брюксел. От думите му преди началото на днешното правителствено заседание става ясно, че Борисов се надява на европлащания към страната ни предсрочно или да не загубим част от парите по европрограми, които са под риск, защото пари в бюджета няма.

„Пет-шест министри съм пратил в Брюксел по възможност неспасяемото да се спаси“, заявява министър-председателят и допълва, че най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина.

„Ще го ударим на молба е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов нямал заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков няма заплати за МВР“, обяснява той причината за офанзивата.

Премиерът казва още, че от ГЕРБ са предупреждавали от лятото, че пари за МВР няма да има.

„Ще се обясняваме на какъв хал сме, ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България.... Дано да успеят, затова заместниците са тук“, обяснява Борисов отсъствието от заседанието на МС на изпратените от него министри.

Народното събрание прие вчера на първо четене актуализацията на бюджета. В нея за МВР са предвидени най-много средства – над 125 млн. лв.

Малко преди да стане ясно, че пари за заплати няма, министрите се почерпиха с бонбони за бебето на правосъдния министър Христо Иванов, което се роди преди дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase