Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото
fallback

Трябва да се търси балансът между човещината и бюджета, смята Менда Стоянова от ГЕРБ, която оглавява временната комисия по финанси в парламента, след като по-рано премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии след среща с финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят пое ангажимент да се дадат по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв.

Oще по темата
Според Менда Стоянова, при положение че сме в процедура на свръхдефицит, всеки допълнителен разход - като обещаните днес от премиера Бойко Борисов коледни добавки за пенсионерите, ще утежни положението.

„На фона на милиардите, които ще отидат за покриване на допълнителния дефицит, 50 милиона за пенсионерите ще се крият в окръгленията. Въпросът е принципен и аз като финансист смятам, че законът трябва да се спазва и всеки допълнителен разход може само да увеличи този свръхдефицит“, коментира Стоянова.

От друга страна обаче, тя посочи, че хората обвиняват депутатите, че са похарчили милиарди за спортни площадки на места, където дори няма млади хора.

„Казват: „Дадохте милиарди за МВР, които дори не бяха разчетени в бюджета, а сега 50 милиона за най-ниските пенсии. Къде е балансът между човещината и бюджета?“, добави депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Бюджет управляван от политици. Коледна добавка от бюджета.Къде точно се намира човещината та я намесвате? Човещина и политици! Тая Мента Стоянова ме уби! Финансовия министър до днес ревеше-НЯМА ПАРИ ЗА КОЛЕДНИ ДОБАВКИ!Социалният ревеше-трябват пари за коледни добавки! Цирк! И ИЗВЕДНЪЖ се появява на манежа ББ/бащицата на пенсионерите и народа де/ И ЧУДО! Пари ще има, ББ убедил Горанов и удовлетворил Калфин. Малииииий! Бащицата, закрилника...господ е ББ. Ако не беше той и това нямаше да има.Цирк!

20

Анонимен

преди 9 години

един от тях е твой човек.

19

Бг

преди 9 години

Щом е така, намаляйте депутатските заплати !

fallback