Снимка: БТА
fallback

Лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева потвърди, че Реформаторите нямат правила, по които да излъчват хората си във властта. "Може би защото сме все пак новосформирана група, такива правила не са факт. Затова вероятно нещата стават малко повече с оглед на личността, отколкото с оглед на правилата", каза вицепремиерката, цитирана от „Фокус“.

Oще по темата

По-рано днес депутатът от нейната партия Димитър Делчев обясни, че сред Реформаторите има напрежение заради това, че номинациите за зам.-министри не се обсъждат сред партньорите. Депутатът от РБ Борислав Великов пък призна, че част от колегите му смятат, че кандидатурите се излъчват зад гърба на групата.

„Има политически назначения и това са министри, зам.-министри и членове на политически кабинети. Бих била много спокойна, ако ние обсъждаме заедно нашите предложения“, каза и Меглена Кунева. Според нея, ако групата стои зад даден министър или негов заместник, това ще значи, че той и депутатите носят своята политическа отговорност.

Лидерката на ДБГ потвърди резервите си към насрочване на дата за конгрес на РБ, на който коалицията да се превърне в единна формация с лидер. В петък партията й излезе с позиция, че сред партньорите в Блока има висока степен на недоверие и заради това конгресът трябва да се отложи.

Днес към аргументите си Кунева прибави и този, че няма правила и за свикване на форума. Според нея трябва да бъде свикан Изпълнителният съвет на РБ, който да избере нов Граждански съвет. „Преди да сме изпълнили тези условия, не можем да фиксираме дата на конгрес, защото поставяме каруцата пред коня, каза Кунева.

Тя обясни, че Изпълнителният съвет на Реформаторския блок сега не се свиква и призова това да бъде поправено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

2

преди 9 години

Снахичката ...на червения велможа бай Пръмо....защо влизате в сговор със хора продали се нееднократно. Компрометирате синята идея. По-добре вън от парламента ,отколкото вътре с нея.

13

Анонимен

преди 9 години

С къв ъкъл гласувате за тез прошляци

12

Анонимен

преди 9 години

Тази *** вън от РБ. След последната седмица вече не можем да я дишаме.

fallback