Снимка: БТА
fallback

Министърът на културата Вежди Рашидов увери, че ще има пари за хората на изкуството.

"Няма нито един български артист да си отиде без заплата”, отсече Рашидов след първото редовно заседание на Министерския съвет.

Той обясни, че са необходими 5 млн. лева за театрите, тъй като има голяма дупка в бюджета на министерството.

Днес и вчера се каза, прие се, ще има пари за театрите. Разбира се, че всички пари се търсят от централния бюджет, но така трябва да разпределим, че да издържим до края на годината никой да не страда без средства, разясни Рашидов.

Министърът обяви, че е получил уверението на Министерския съвет, че ще има финансиране. Рашидов обеща след 3 месеца да отвори т.нар. български Лувър, проект, за който той работеше в първия кабинет на Бойко Борисов. “Разчитам да сте постоянни посетители”, допълни той.

Земеделският министър Десислава Танева също заяви, че ще има средства за животновъдите. Тя обясни, че след като НС гласува актуализацията на бюджета, която прие вчера правителството, на животновъдите ще могат да бъдат изплатени националните доплащания.

С ремонта на бюджета за ДФ „Земеделие“ са предвидени 70 млн. лв., като 60 млн. лв. ще бъдат разпределени именно за национални доплащания.

Министърът заяви, че секторът преживява голяма криза и е в може би най-тежкото си състояние в последните години.

В актуализацията на бюджета са заложени и пари за изплащане на обезщетения за умрелите животни от болестта "син език“, както и за ваксини срещу болестта, които трябва да се поставят в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Веждичка, не си ти когато си жаден!

19

анонимен

преди 9 години

И да не забравиш д целунеш ръка на Пешо Стоянович и да връчиш орденът на Ани Бакалова,,,,,,

18

Анонимен

преди 9 години

ще е цяло чудо ако този парламент изкара и половин година ,друг е въпроса колко ще са полезни тези 6 месеца за стабилизирането на страната ?

fallback