Снимка: Булфото

Ако не беше жалко, щеше да е смешно. Така депутатът от ДПС Камен Костадинов коментира изчезването на тефтерите на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Той призова правоохранителните и правораздавателните органи максимално бързо да дадат професионален отговор на въпросите, които се задават. „За да не се налага политиците да даваме отговор“, каза още Костадинов.

Още по темата

Депутатът коментира и промените в сектор „Сигурност“, които ГЕРБ внесе днес. Основните от тях предвиждат ГДБОП да излезе от ДАНС и да влезе отново в МВР, а главният секретар на МВР да се избира пак от президента.

„От наша страна ще има истинско желание за участие в дебатите по промените“, каза Костадинов. Той изрази надежда, че ще се направят поправки, които ще подобрят състоянието на сектора за сигурност, „за да няма самоцелно връщане към някои забравени приоми“.

„Секторът е изключително важна част от националната сигурност. Надявам се желанието за диалог на колегите да не е само декларативно, а да е истинско“, каза още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase