fallback

 

Общ преглед

Тази година на 10 ноември се навършват 25 години от началото на прехода. 

Тогава след драматичен пленум на БКП лидерът Тодор Живков е свален, а на негово място застава Петър Младенов. Тази смяна поставя началото на демократичния процес у нас, а анализатори и историци спорят дали той е свършил, продължава или е започнал нов преход.

Вижте архивни кадри от историческия 10 ноември 1989 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

муспи

преди 9 години

Демокрация в действие: Тъй като всички или поне голямото болшинство са убедени че прехода беше извършен неправилно, а извършителите са още на власт а не в затвора, предлагам да го извършат наново. Не е вярно че вече няма нищо за грабене - а територията?! Има и платежоспособни купувачи - турция предлага баш рушвети и изсраел служби в правителствата на Ню изсраил. Враг е само бугарския народ, ами ще го разкараме само с една ваксинация против ебола. На крак другари - бой последен е този!

119

Анонимен

преди 9 години

Значи капитализмът имал правото да се рефоирмира, а друга система освен него няма това право? Да се реформира. Тя трябва да бъде унищожена, щом не е капитализъм. Как цели 200 години тоя капитализъм все се "реформира" и все не е реформиран, а искахте социализмът да се появи идеален?

118

Анонимен

преди 9 години

Капитализмът имаше дестки и стотици кризи и катастрофи за 200 години. Като тази от 1929-33 година, когато хора са умирали от глад на запад, а бизнесмени сами са окачвали въцжето на врата си. Обаче никой на запад не говори, че системата трябва да се смени. Тя се била "реформирала! Цели 200 години се реформира и всички признават правото и да се реформира. Тогава защо искахте комунизмът, който беше само от 30-40 години да бъде идеален? Значи капитализмът имал правото да се рефоирмира, а друга сист

fallback