Снимка: БТА

Депутатите решиха, че още днес ще формират временна комисия по бюджет и финанси, която в петък ще трябва да представи свое становище за доклада на Българската народна банка относно събитията и предприетите действия, свързани с КТБ и ТБ „Виктория“.

Още по темата
На първото си редовно заседание народните представители решиха още, че ще създадат временна комисия по правни въпроси, както и че ще изслушат някои от министрите.

В сряда пред Народното събрание ще се изправи вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, за да отчете готовността за поддържане на инфраструктурата за предстоящия зимен сезон. Искането за това е на Лиляна Павлова от ГЕРБ.

Отново по настояване на депутат от ГЕРБ – Десислава Атанасова, депутатите ще изслушат министъра на здравеопазването Мирослав Ненков заради проблемите с ваксините за бебета.

Първа точка в програмата на парламента за утре е изслушване на вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов, както и на вътрешния министър Йордан Бакалов за предприетите мерки от страна на Министерския съвет по проблемите със засилващия се миграционен натиск към България. Искането за това е на Цветан Цветанов от ГЕРБ.

За петък освен ситуацията с КТБ в програмата на Народното събрание е предвиден и парламентарен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase