Снимка: БТА

Патриотичният фронт ще разговаря не само с ГЕРБ, но и с БСП, както и с всички български партии. Това заяви съпредедателят на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов пред "Фокус".

По думите му разговори с всички са нужни, тъй като трябва да се сложи край на политическото противопоставяне, трябва да се търси консенсус, трябва да се търси единомислие.

„По никакъв начин не трябва да се допуска отново ДПС да се вкопчи във властта, за да може да краде и да разрушава държавата“, заяви Симеонов и допълни, че трябва да се спре възможността на български граждани извън ЕС да гласуват.

По думите на Симеонов целта на Патриотичния фронт не е да се коалират. "Не е целта да наместим наши хора по високите постове. Не е целта аз да се уредя, не е целта да печелим от политиката по никакъв начин. Първостепенната задача ще бъде с каквото можем да съдействаме, за да се постигне обединение на политическите сили без ДПС, обединение на българските партии в парламента около основните проблеми, които трябва да бъдат решавани. Това трябва да стане час по-скоро. Това виждам аз като своя първостепенна задача“, поясни той.

Симеонов заяви, че Патриотичният фронт влиза в политиката с желанието да даде стабилност на Народното събрание, за да може то да се заеме със задачите, които трябва да се решават, за да излезе България от кризата.

„Най-важните задачи за България са възраждане на икономиката, стимулиране на средния и дребен бизнес, за да може да има постъпления в бюджета и оттам съответно повишаване на доходите на хората. Навсякъде хората се оплакват от ниските пенсии, ниските заработки, часови ставки и т.н. Това са неща, на които държавата може да помогне“, поясни Симеонов. Според него час по-скоро трябва да се свалят разходите на хората и първо трябва да се намали цената на електроенергията и лекарствата.

Симеонов заяви, че резултите им не са го изненадали, а дори е очаквал и по-високи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase