Снимка: БТА
fallback

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков вече не настоява да е премиер, но постави условие за правителство без участието на лидери на партии, в това число и Бойко Борисов.

Правителство трябва да бъде излъчено още с първия мандат – на партия ГЕРБ, каза обаче Бареков, според когото „България няма нерви да чака и да търпи политически пазарлъци“.

Oще по темата
„Ние сме за широко проевропейско мнозинство в парламента, с ясно политическа отговорност и подкрепа по групи. Всяка група трябва да реши сама за себе си иска ли да участва в такъв широк формат“, каза той.

Според него такова правителство дори с мандата на ГЕРБ трябва да бъде без политическите лидери, за да го приеме обществото по-спокойно и еднозначно. По думите му в кабинета трябва да участват „кадърни експерти“, които партиите могат да излъчат.

Той настоя да има разписано коалиционно споразумение и да се знае кои са партиите зад правителството.

Бареков смята, че мнозинството в НС трябва да изключва антиевропейските партии, които според него са 2-3.

ДПС трябва да излезе в опозиция, БСП има много по-сериозни вътрешни проблеми и не е време в момента социалистите да мислят за управлението на страната, отсече той.

Лидерът на ББЦ каза още, че България не е Германия и е против коалиция ГЕРБ – БСП.

Той обяви, че работна група на ББЦ ще чака покана за преговори от този, който вземе мандата. Бареков уточни, че не участва в работната група.

„Нашите условия няма да бъдат свързани с постове и кадруване, а с политики – създаване на работни места, подкрепа за българския бизнес, реформи в здравеопазването, образованието, енергетиката“, изреди той.

Дядо Мраз да слезе и да стане министър-председател, това няма да подобри живота на българина по Коледа, коментира още Бареков.

По отношение на представянето на ББЦ той изтъкна, че потенциалът на партията е много по-голям и има известно отстъпление от евровота, но за първи път нова политическа формация и нов политически съюз получава представителство и в ЕП, и в българския парламент за три месеца.

Според Бареков това прави ББЦ незаобиколим фактор.

По думите му за ниската избирателна активност вина има целият политически елит, но най-виновни са тези, които управляваха през последните няколко години. Той смята, че втората характерна черта на предсрочните избори е поляризацията на политическия елит.

Според Бареков е добре, че парламентът е пъстър, защото по думите му са останали само двама непредставени граждани.

Лидерът на ББЦ каза още, че на изборите има големи губещи, като тези, които не взеха 120 мандата, и левите, които се разпаднаха.

По думите му традиционният голям победител е ДПС, а партиите от трето място надолу са малки победители.

След разговори с колегите си Бареков ще реши дали остава евродепутат, или ще бъде народен представител в НС. Със сигурност няма да кандидатствам за министър-председател, премиер, министър, каза Бареков, според когото постът на премиер се дава поне със 110 депутати.

Лидерът на ББЦ предложи закриването на ДКЕВР и тристранен съвет на негово място, по подобие на НСТС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 9 години

Бареков ще тури Радка Пиратка за външен министър

90

ИВО

преди 9 години

До Нина Стоянова- Моето момиче,ти имаш проблем.Я *** на психиатър !

89

CVETA

преди 9 години

Тоя пък Бюреков,къде се слага и докога ?

fallback