Снимка: БТА
fallback

Осем партии минават прага от 4% от действителните гласове за влизане в Народното събрание. ГЕРБ води на проведените вчера парламентарни избори в страната. Това сочат публикуваните от ЦИК резултати към 05.15 часа при обработени 65.328% протоколи на СИК в РИК.

Резултатите са следните:

ГЕРБ – 32.66%
БСП – 15.31%
ДПС – 15.17%
Реформаторски блок – 8.35%
Патриотичен фронт – 7.35%
България без цензура – 5.67%
Атака – 4.69%
АБВ – 4.24%
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

некойси

преди 9 години

Вота трябва да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН,така няма да се копуват гласове,ДПС може да невлезе в парламента а БСП никога да нее във власта,все пак около 3 000 000 Българи НЕгласуват а от това печели ДПС

45

Анонимен

преди 9 години

нов Цанков и бесене на червени рубладжий като през 23...Трябва нов Фердинанд за това, но и без него отново реставрираният капитализъм доведе поредната национална катастрофа. Бойко го гласяха за нов Цанков, но той не е толкова балама. Помни как народът трепеше шпиц-командосите на монархията на 9-ти септември. С колци от лозята. А борчагата ферещанов, късал ръце на жени и деца, една шашка тротил в устата.

44

Анонимен

преди 9 години

Имат два избора или се коалират с ГЕРБ и заедно вадят страната от калта...Та нали те я натикаха в калта за да гарантират печалбите на американски и германски фирми. Всички реставраторски партии от прехода - скоро на *** на историята.

fallback