Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обяви против нови предсрочни избори и за намиране на формула на стабилно правителство на България. Той даде да се разбере и че партията му е готова отново да бъде част от управлението на страната.

Още по темата
„Нямаме право да сочим с пръст избирателя и да му кажем – яви се на поправителен, сгреши“, каза лидерът на партията на влизане в НДК.

Той беше категоричен, че трябва да се намери формулата на стабилно управление на реформите. Според Местан това ще стане само ако управлението стъпи на ясна програма.

„Първият урок, който трябва да научи всеки политик, е да направи разлика между реалното и желаното“, отвърна Местан на въпроса как ще коментира това, че нито една партия не иска да партнира с ДПС. Той призова политиците да възпитат и култура на уважение към вота на избирателите.

Лютви Местан беше категоричен, че няма да прави заклинания за непартниране.

„ДПС ще даде своя принос за намиране на решение в тази сложна ситуация. В този смисъл силният вот на партията е възможно най-добрата новина за България“, каза той и призова най-после да се скъса със самоцелното отрицание.

Лидерът на ДПС обясни и че се радва от констатацията, че ромите са гласували за партията му. „Това ме изпълва с гордост“, каза Местан и допълни, че не се притеснява от факта, че ДПС е първа сила сред избирателите с най-ниско образование.

„Ще отстояваме правата и свободите на малкия човек и на всички в 43-ото Народно събрание, независимо дали ще правим това като опозиция, или като партия, която ще има отношение към управлението в страната“, каза още лидерът на движението. Той прогнозира също, че за ДПС са гласували около 500 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase