Снимка, архив Булфото
fallback

Днешният ден е за размисъл преди утрешните парламентарни избори. Датата за тях - 5 октомври, бе насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев на 6 август. Предизборната кампания продължи от 5 септември и завърши вчера, на 3 октомври.

В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.

Днес е забранена политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.

За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове. Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

народе????

преди 9 години

Стегнете се и всички българи утре до урните!!!!

96

за 118

преди 9 години

нали точно тоз шебек крепеше руско -турския башибузук на власт в предишният Парламент...това мисленето не ви се отдава избобщо

95

Анонимен

преди 9 години

Мислех да не гласвам, обаче като чета всички как плюват Волен, реших да гласувам за АТАКА.Явно това е вярната партия, неудобната за Статуквото.

fallback