Снимка: БТА
fallback

Минимална работна заплата от 380 лева предвижда готвеният от служебния кабинет Бюджет 2015 г.

Вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков подчерта, че тя е в рамките на тригодишната прогноза, заложена от кабинета „Орешарски“, но размерът й подлежи на дискусия.

Oще по темата
От финансовото министерство заявиха пред социалните партньори, че няма никакво забавяне на процедурата за подготовка на бюджета за следващата година и гледат „професионално и отговорно“ на този процес.

Финансовият министър Румен Порожанов заяви, че за бюджета за догодина ще се работи по преоценената макрорамка, по която е подготвена актуализацията на Бюджет 2014.

Това, което беше заложено в тригодишната прогноза, е изключително нереалистично, заяви Порожанов.

Заместникът му Кирил Ананиев допълни, че е изтекъл срокът, в който министерства и ведомства да представят своите проектобюджети. В момента се прави анализ и преценка на предложенията в Министерството на финансите от ресорните дирекции.

„Работим все едно е едно нормално правителство, а след като дойде новото правителство, ще го запознаем с всички тези неща, то ще продължи процедурата в зависимост от деня, в който бъде назначено“, заяви Ананиев.

По-рано по време на заседанието на НСТС социалните партньори не подкрепиха предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета за 2014 г., но застанаха зад ремонта на бюджета на НЗОК.

Синдикати и работодатели възразиха срещу това бюджетният дефицит да надхвърли 3% и поискаха корекции в предложенията за нов дълг от 4.5 млрд. лева.

Като заявиха, че актуализация е нужна, те настояха и че сериозни промени могат да се предлагат от действащо правителство след предсрочния вот на 5 октомври на 43-то НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Барак О.

преди 9 години

До ФутурологЧовече като искаш да живееш като в Щатите , що не идеш там, да си живееш миеики чинийки в някой мексикански ресторант, ама май не щеш да бачкаш ,по-лесно е цял ден да чукаш по клавишите в БГ .

24

АНОНИМЕН

преди 9 години

ВИЕ С ВАШИЯТ ГЛАС ЗА ГЕРБ ИМ КАЧВАТЕ ПРОЦЕНТИТЕ , А ТЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ВИ КАЧАТ ТОКА . ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СЛЕДЯТ ПРОЦЕНТИТЕ И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СИ МИСЛЯТ ЗА ВАС ФЕНОВЕТЕ НА ГЕРБ . АМИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗА НАС ТОЛКОВА ПО МАЛКО ЗА ТЯХ . НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ БАТЕ ВИ БОЙКО ИМА ДЯЛ ВЪВ ВЯТЪРНИТЕ НА ВЯТЪРА ДЕТО АЗ ХИЧ НЕ СЕ ВРЪЗВАМ НА ТОВА . ДО 1989ГОД НЯМАШЕ ВЪРТЕЛЕЖКИ . И ПАК СИ ПЛАЩАХМЕ ТОКА АМА ЗАПЛАТИТЕ НИ БЯХА СЪЩИТЕ КАТО ДНЕШНИТЕ . НОРМАААААААААА

23

Футуролог

преди 9 години

Днеска съм в дълбока нелегалност!Блокираха ми достъпа заради Големия Брат Барак Обама и диктаторското му протеже Бойко Борисов!Само ми хабят нервите!Апропо!Тука е държавата на мазохистите България!Великият диктатор Бойко Борисов,*** да го назначи за президент на Ирак,Афганистан,Нигерия и прочие!Аз искам да си живея както се живее в САЩ!Дори Делян Пеевски и сие подкрепят ГЕРБ ама са сбъркали държавата!Ние сме мирен,тих и кротък народ!Да го пращат при техните мюсюлмета да ги оправя

fallback