Мария Капон Снимка: "Десните"

95 процента от бежанците, които са в България, бягат, за да спасят живота си, и нашата страна е транзитна по пътя им.

Няма как да имаме на 2000 км от нас война, в която кюрдите са основният важен фактор, и те да не искат да минат през България.

Тези хора са транзит, защото искат да отидат в някоя по-добра държава, където със сигурност не е като нашите условия с 65 лева издръжка”, каза Мария Капон, водач на листата на Коалиция „Десните” във Велико Търново в предизборен диспут по бТВ на тема "Застрашават ли джихадистите националната ни сигурност и адекватна ли е външната политика на държавата спрямо бежанците?". 

„Срамно е цялото поведение и на политическия елит, и на определени среди към бежанците", каза още Мария Капон и допълни: "България многократно е доказвала в историята своето хуманно отношение".

Както е приемала арменците, които са били гонени, така както е спасила евреите, и днес страната ни има основна роля. Тя е да помогне на тези хора, които бягат и за които е важно опазването на живота им.”

„България не може да се смири. Ние сме се покрили едва ли не. Някакви хора казват, ей така трябва да се снишим.

Не може да се снишим, това е срамно. Когато се случи атентатът в Сарафово, ние с нищо не бяхме предизвикали ситуацията? Затова трябва силна и ясна битка срещу тероризма.

„Десните” сме работили за това години наред и трябва да е ясно, че сме член на НАТО и на ЕС. Оттук нататък в Алианса ще изпълним тази мисия, която е най-добра за нас. Срещу тероризма трябва да се борим всеки ден”, каза още Мария Капон.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

МУ ХА ХА ХА ДОВЧЕРА ПРОДАЖНИТЕ (Ц)ОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ НА ПАРТИЯ АТАКА И ДАВАХА ПОД 4% С КОЕТО ЕВРЕЙСКАТА МЕДИЙНА ПРОПАГАНДА ИСКАХА ДА НИ ВТЪЛПЯТ ,ЧЕ ЗА АТАКА (НЯМА) СМИСЪЛ ДА СЕ ГЛАСУВА ,ЗАЩОТО АТАКА(НЯМАЛО) ДА ВЛЕЗЕ В СЛЕДВАЩИЯ (ПАРЛАМЕНТ,КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ НИ ПРОБУТВАХА СОРОСОИДНОТО СЕДЕРАСКО -ТУРСКО ПОЛИТИЧЕСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ РБ-РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК ,ЗА КОЕТО НЯМА И ЕДИН БУДАЛА КОЙТО ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО, А И ЩОМ НА АТАКА И ДАВАТ 5 % ,ТО ЗНАЧИ РЕАЛНИТЕ И ПРОЦЕНТИ СА над 10 %,ЧЕ И ПОВЕЧЕ

18

Средношколец

преди 7 години

Екип на Dnes.bg, коригирайте си подзаглавието, вместо да ми триете коментара. Поздрави!

17

NORMALEN

преди 7 години

До memento moriBALGARIA NE TRIABVA DA IM DAVA NISTO.VAN OT BALGARIA E HRISTIANSKA DARGAVA.