Снимка: архив Булфото
fallback

ДПС няма да провежда предизборна кампания в Деня на Независимостта на България. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан в специално обръщение към българите по случай празника. Причината Местан да спре кампанията на движението за ден е, защото уважава духа на празника  и вярва, че „всеки ще вложи в този ден мисъл за бъдещето на България”.

Oще по темата
В посланието си по случай 22 септември лидерът на ДПС пожелава самочувствие и „непрестанно усещане за съобщност като фина и затова непреодолимо значима част от държавността”. Той уточнява и че поздравът му е направен с политическа отговорност и е насочен към всички български граждани.

„Европейска България днес е богата със своите граждани и е с дълг на политиците към тях за модерна управленска култура и институционална компетентност в името на държавата”, пише още Местан.

В поздрава си той припомня и че денят на Независимостта е включен в официалните празници на страната през 1998 година по предложение на ДПС. Причината е, за бъде „тържествена еманация на човешкия ни усет за държавност”.

Местан обявява и представата си за бъдещето на България - модерна европейска държава с дар на стратегически богат и знаков политически партньор в цивилизационния диалог на Европа и света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

емигрантъ

преди 9 години

Вместо да се прашиш на българин обещаи,че когато един ден не останат българи в България ще пратиш Политиците в Диарбекир.Разните му там капиталисти и пишман работодатели също и тогава може и да се върнем в България или както ще се казва незная.С ромите как ще се оправите нямам идея,но работа е изтървана и исляма няма да помогне.

90

Анонимен

преди 9 години

Брей какъв патриот, но не знам защо всички техни хора които полазиха във всички държавни структури не могат да говорят български. Водят се български граждани, а не знаят езика??? Всъщност какви са те?

89

Саламандър

преди 9 години

Уважаеми БЪЛГАРИНО, ако се наведеш и видиш още един чифт ***, бъди сигурен, че противника е на близо и си се качил на шейната!

fallback