Снимка: ГЕРБ
fallback

И Бойко Борисов се възмути от смяната на кадри във властта, която кабинетът провежда. Лидерът на ГЕРБ призна, че е недоволен от служебното правителство и помоли служебните министри повече да не правят рокади.

„Те започнаха масово да правят промени“, констатира Борисов. Той уточни, че има предвид смените по места и обясни, че не разбира каква е нуждата уволненията да се правят точно сега. “Моля ги от днес поне до края: Не сменяйте никого", каза още лидерът на ГЕРБ. Борисов не скри и че е „крайно недоволен от служебното правителство“.

„Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: „Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той изказа възмущението си и от това, че навсякъде се обяснява, че именно неговата партия стои зад уволненията.

Призивът на Борисов идва само няколко дни след като служебният премиер Георги Близнашки за пореден път отрече кабинетът да провежда чистка на кадри. "Няма метла", каза той пред "Панорама" в петък и обясни, че дори е точно обратното, защото е казал на областните управители да работят с всички партии.

Oще по темата
Бойко Борисов коментира и кризата около КТБ. Той отново призова банката да бъде отворена незабавно. Лидерът на ГЕРБ подкрепи и искането на шефа на социалистите Михаил Миков президентът да разсекрети разговорите на „Дондуков“ 2 за съдбата на банковия сектор. Миков направи официална заявка за това вчера, когато поиска стенограмите от консултациите по закона за достъп до информация.

„Там ще се чуе за реалното състояние на банковата система, но ако президентът наистина я разсекрети, трябва предварително да каже, че това което ще се чуе, ще предизвика голям катаклизъм“, каза Борисов. Той обясни и че за това, което ще се чуе, виновник ще е именно Миков. Лидерът на ГЕРБ призова и Миков, и Лютви Местан да се концентрират върху реалните проблеми, които могат да бъдат решени. „Мой приятелски съвет към всички е – Пестете си думите – много тежко се лиже там, където се плюе“, каза още Борисов.

Той призова квесторите да излязат и да кажат какво е нужно за оздравяването на банката. „А ако е невъзможно да се оздрави банката по сега действащия закон, те да предложат какво трябва политиците да направят в следващото Народно събрание", посочи лидерът на ГЕРБ. Той направи коментара си в Пазарджик, където откри нова автогара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 9 години

КОЛКО НАВРЕМЕ ГИ ПОМОЛИ, ЧАААААК СЛЕД КАТО СМЕНИХА ВСИЧКО ЖИВО. *** много му са зле избирателите, кълват на мноооого менте стръв. :-)

74

Анонимен

преди 9 години

do pisarite ot boikovcite,nemoga da razbera,kone s kapaci li ste,pari li vi dava mutrata che tolkova mu se maznite po komentarite,mi te decata v gradinata shto za nekadarnoto upravlenie na pomaka borisov s osaden zamestnik,kakvo e tova neshto,dolu za mrasnicite.ATAKA skasaite pagonite na pishman doktora na NASA

73

Анонимен

преди 9 години

Този отдясно измисления политик от герб Ненков ли е?

fallback