Снимка: архив Булфото
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял днес с лидера на ДПС Лютви Местан, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Срещата се е състояла в президентския дворец Чанкая в турската столица Анкара. Няма официално съобщение за предмета на водените разговори. На срещата с турския президент, освен председателя на ДПС, са присъствали и зам.-шефът на движението Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратка информация се отбелязва само, че разговорите са били закрити за медиите.

Oще по темата
Това е първата среща на новоизбрания турски президент с лидера на ДПС, отбелязват местни медии.

"ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция", цитира БТА думи на Местан по време на работна закуска с Председателството на турските и родствените общности в чужбина. В срещата е участвал и посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче.

По време на разговора Местан е припомнил, че в България съществува забрана за предизборна пропаганда на майчиния език на различните етнически общности.

"На миналите избори бяхме наказани за това, че сме говорили  на турски език на митингите. Ние подготвихме законопроект срещу този закон, но не получихмеподкрепа от другите партии. В  България, която от 7 години е член на ЕС, се упражнява  дискриминация, и това е в нарушение на основните права и свободи на гражданите", е заявил Лютви Местан, съобщи още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

част6

преди 9 години

. Ако го беше казал Борисов или някои друг ДПС щеше да нададе страшен вой за демокрацията, за правата на човека и т.н. По този начин ДПС без да искат си признават, че Бареков е техния човек, след като му спря кранчето при Цветан Василев сега популиста и демагога Бареков пристана на Делян Пеевски. Ето защо ДПС не реагират на предварително режисираните му изцепки.

85

част5

преди 9 години

. Повод за нови атаки към ДПС, което допълнително да сплоти електората на движението за изборите. Отдавна не е тайна, че ДПС и АТАКА са като скачени съдове. АТАКА плаши с турците, а ДПС с АТАКА. Така на пръв поглед уж коренно противоположни партии си помагат взаимно и това беше доказано дефакто с последната тройна коалиция ДПС,БСП и АТАКА. Странно е и мълчанието на ДПС по повод тъпите изцепки на Бареков срещу ДПС, затваряне на границите с Турция и други простотии.

84

част4

преди 9 години

Какви анагажименти е поел Местан пред Ердоган и какви ангажименти е поел Ердоган пред Местан, за да бъде срещата Неизбежна, необходима и полезна?Когато се опитваш да обеждаваш цяла България (макар и трудно), че ДПС не е етническа партия на българските турци е необяснимо и не хваща декиш обяснението ти, защо не си включил етнически българи в делегацията си. Далеч съм от мисълта, че Местан е тръгнал да предава националните интереси на България, само че по този начин дали съзнателно Местан не дава хляб на българските псевдонационалисти като Волен Сидеров и новият политик Бареков. Повод за н

fallback