Мая Манолова. Снимка: БТА

"Искам да предупредя българските граждани, че аферата на тези избори се казва Близнашки", обяви в предаването "Лице в лице“ по bTV бившият заместник-председател на НС Мая Манолова.

По думите й служебното правителство извършва агитация в полза на ГЕРБ, като освен това назначава негови кадри и чертае неверни "катастрофични картини за състоянието на държавата".

"Правителството на Близнашки направи какво ли не. Само програма за космически изследвания не е започнало”, каза още Манолова.

ГЕРБ щяха да спечелят още депутатски места, ако бяха пуснали в употреба 480-те хиляди бюлетини от печатницата в Костинброд на предните парламентарни избори, обяви още социалистката. Това стана в отговор на въпрос дали събитията от деня за размисъл през май 2013 година не са отнели на ГЕРБ решаващи 2-3 места в парламента.

"Бяхме сигурни, че изборът на тази печатница не е случаен", отбеляза бившият зам.-председател на парламента. Манолова категорично отхвърли версията, че зам.-председателят на ДАНС Димитър Йорданов й е предоставил информация за печатницата, а тя след това я е предоставила на Николай Бареков.

"Ако има изтичане на информация от ДАНС, със сигурност това не се случи в Костинброд, а месец по-късно, когато цялото дело беше изпратено в пощенските кутии на няколко журналисти", заяви Манолова, като посочи, че визира т.нар писмо на „достойните прокурори”. Социалистката увери, че не познава Йорданов и няма как той да й е предоставил подобна информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase