Снимка: ББЦ

В основата на управленската програма на ББЦ е отварянето на 1 милион работни места за 8 години.

"Предлагаме работеща програма, която при шанс за реализация, ще покаже на българите резултати", още заяви лидерът на коалицията Николай Бареков.

По думите му всичко в програмата е подчинено на основната цел  - създаване на работни места.

Посочени са мерки във всички сектори, с които тази задача ще бъде осъществена.

Поставени са четири проблема - неграмотност, демографска криза, социална сегрегация и безработицата. Основен е демографската катастрофа.

„Половин милион българи в трудоспособна възраст са безработни у нас, а 2 милиона, ако бяха в България, също щяха да са без работа. С тези 1 милион работни места искаме да върнем част от тези българи в родината, както и да намерим работа на образованите хора с професии на вътрешния пазар на труда, обясни Бареков.

Въвеждане на казармата под формата на образователна и трудова повинност за неграмотни и малограмотни, образователен ценз за гласуване, както и за получаване на детски надбавки, безплатно здравеопазване и безплатен таблет за децата са част от мерките в програмата.

„България без цензура“ предвижда създаване на Министерство на демографията и на миграционните въпроси. То ще се грижи да се създадат условия, за да се връщат грамотните българи, които са отишли в чужбина.

Бареков коментира и стратегията на коалицията в предизборната кампания.

„Нашата цел е да покажем, че можем да бием ДПС и да привлечем вълната анти ГЕРБ да дойде при нас. Борисов се надява Германия да го направи премиер. Сигналите, които Европа дава към нас, са, че Борисов не трябва да е премиер“, посочи лидерът на ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase