Марин Райков. Снимка: архив Булфото
fallback

Правителството предлага на президента да издаде указ, с който посланикът на България в Италия и бивш служебен премиер Марин Райков да бъде назначен и за посланик на страната ни в Малта със седалище в Рим. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Към момента България няма акредитиран посланик в Малта. Необходимостта от назначаването му е свързана с интереса за пълноценно развитие на отношенията с Малта в различни области на двустранно сътрудничество, както и със съвместната дейност в ЕС по въпросите за преодоляване на негативните последствия от  голямата бежанска вълна и нелегалната имиграция, уточняват от правителството.

Големият професионален опит на Марин Райков в областта на външната политика и дипломацията ще допринесе за поддържане на високото ниво на диалога с Малта в качеството й на близък политически и икономически партньор в рамките на Европейския съюз, се казва още в съобщението на МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ко40

преди 9 години

Направете го министьр -председател.Не го погребвайте в някаква изолирана дьржавица.Ама не ви оттьрва нали?И престанете да пишете кой комунист,кой седесар,кой царист.Глупци, не виждате ли,че Бьлгария вече я няма, та още се делите на цветове.Уникални *** управляващи!!

12

Денис

преди 9 години

Въпрос - кой ставаше дипломат 1977 година?КОМУНИСТ и то ЯК!Такъв си е и този "непартиен" тарикат.

11

АЗ

преди 9 години

КАКТО ВЕЧЕ ОТДАВНА КАЗАХ ТОЗИ *** НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ВЪРНЕ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО Е СВИКНАЛ ДА *** ОТ ВАЛУТНАТА ДЪРЖАВНА ХАЗНА. И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИКОГА. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.

fallback