Снимка: Фейсбук
fallback

Племенник на големия български поет Никола Вапцаров ще се състезава за депутат на предсрочните избори през октомври. Никола Николов Вапцаров е регистриран като независим кандидат за народен представител в Благоевградски избирателен район, показва справка в сайта на РИК-Благоевград.

Oще по темата
„Кампанията още не е започнала! Засега усилията се влагат основно в срещи с хора и беседи в тесен кръг с цел запознаване с болежките и проблемите на региона“, е написал преди дни Вапцаров в профила си във Фейсбук.

От него става ясно, че наследникът на големия поет е завършил три магистратури - Право в НБУ, Политически науки в Париж и Администрация и управление в Страсбург. Работил е в частния сектор и като съветник в МВнР.

Любопитна подробност от биографията му е, че Вапцаров-младши е роден на 23 юли - датата, на която големият Вапцаров е разстрелян заради антифашистка дейност.

Както Dnes.bg писа, като независим депутат се регистрира и Октай Енимехмедов, който опря дулото на газов пистолет в челото на Ахмед Доган на конгреса на ДПС миналата година. Енимехмедов ще се състезава в Бургаския избирателен район.

Независим кандидат-депутат ще е и собственикът на птицекомбината в Костинброд Благо Джиев. Той ще се състезава в 26 МИР – София-област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

Знем ги тези НЕЗАВИСИМИ социаЛистчета....Червени са отвсякъде...Нещастници!

16

Анонимен

преди 9 години

Да,Вапцаров не е светец!В едно жестоко време не може да останеш пасивен,когато виждаш,че целия свят се е надигнал срещу фашизма и социалното потисничество,което сега у нас се повтаря.Вапцаров е Ботев на ХХ-я век!Велики поети за вечни времена!

15

Иван

преди 9 години

До Анонимен 20Вапцаров не е поет а терорист. Той е бил технически помощник на ръководителя на централната военна комисия на камунистите, избили над 300 000 българи. Вапцаров не може да бъде разглеждан само като поет, защото наравно с поезията си е участвал в избиването на българи. Ако едното е актуално днес, то и другото трябва да е актуално, т.е неговия кървав социализъм-коминизъм и поезията му. Когато се захласвате по поезията му не забравяйте да споменавате, че също е избивал българи

fallback