Цветан Цветанов във Варна. Снимка: БТА

ГЕРБ ще участва в предстоящите избори с много силен управленски екип и с аргументирана програма, която ще бъде представена в края на следващата седмица.

Това заяви днес във Варна зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който участва в седмия редовен летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Той коментира, че от партията очакват от опонентите си да се придържат към "традиционния си начин на работа" - компромати, дискредитиране на опонента и бягане от политически смислен дебат.

Нашият призив е всички български граждани да отидат и да упражнят конституционното си право да гласуват, за да може с висока избирателна активност да има реална представителност в парламента, заяви Цветанов, цитиран от БТА.

Зам.- председателят на партията каза, че ГЕРБ се стреми след изборите да има 120 и повече депутати, за да може да формира силно дясноцентристко управление. Според Цветанов такова управление ще допринесе за стабилността на страната.

На въпрос за проектодокумента "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана", който предизвика дебат и служебният кабинет оттегли, Цветанов коментира, че не приема в кратък мандат на едно правителство, каквото е служебното, да се излиза с такъв важен стратегически документ.

По думите му в сектора за сигурност винаги трябва да се търси политически консенсус, като трябва да се съобразяваме на първо място с евроатлантическите си партньори.

Седмият редовен летен университет на младежката структура на ГЕРБ се провежда от днес до неделя. Той ще премине под мотото "Ние сме на ход", като в него участват повече от 140 младежи от цялата страна.

Лектори в семинара ще бъдат евродепутатите от ГЕРБ, както и бивши депутати от партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase