Мая Манолова. Архив: Булфото
fallback

Овластените протестиращи започнаха да правят реставрация на управлението на ГЕРБ. Това заяви пред bTV Мая Манолова, зам.-председател на 42-рото Народно събрание и водач на листата на БСП за предсрочните парламентарни избори в Кюстендил.

Тя обвини протестиращите от последната година, че са се поддали на изкушенията на властта. "Когато не си спечелил изборите и си влязъл през задната врата, не е коректно да правиш рокади", каза Манолова.
По думите й самите служебни министри не разбират, че правят мечешка услуга на ГЕРБ като връщат скандални кадри на ГЕРБ.

Oще по темата
Тя даде няколко примера за такива значения: „Съгласете се, че зам.-кмет на Бургас, който стана зам.-министър на околната среда, няма как да не бъде представител на ГЕРБ, при условие че кметът на града Димитър Николов е зам.-председател на ПП ГЕРБ.

Манолова даде за пример и назначението на шефа на ВиК–Добрич, което тя определи като скандално и обясни, че срещу него има образувано досъдебно производство за това, че е нарязал тръбите за напояване в Добрич, а в служебното правителство е зам.-министър на регионалното развитие.

Имаме служебно правителство, което трябва да е политически неутрално. Това правителство не може да възстановява кадрите на една политическа сила, защото изборите няма да бъдат честни и така залага най-големия капан за бъдещото управление, убедена е Манолова.

Политически неутралното служебно правителство на Райков не извърши нито едно уволнение, а сега този уж неутрален кабинет на практика реставрира кадрите на ГЕРБ, допълни тя.

В критиките си срещу кабинета на Близнашки тя запита защо на служебния министър на културата са му нужни деветима съветници. "Тези хора колко време се готвят да управляват? Защо му е на министъра на културата такъв голям екип", запита Манолова.

Според нея протестиращите от миналата година може да продължат своето недоволство. "С нетърпение очаквам новата учебна година да видя колко рано ще станат Ранобудните студенти и дали ще подминат случващото се от служебното правителство", каза Манолова.

Тя определи изказването на президента от вчера като "адвокатстване". Вчера Плевнелиев заяви, че служебното правителство е добре скроено и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията. Като пример за добра кадрова смяна той посочи връщането на бившия шеф на митниците Ваньо Танов и заяви, че в цялата история на митниците той не познава друг шеф, който да е събрал повече пари от Танов.

"Вчерашният опит на президента да адвокатства на служебното правителство на Георги Близнашки беше повече от нелеп. Как може държавен глава да допусне да стига дотам", възмути се  Манолова.

Относно обвиненията, че кабинетът "Обешарски" е оставил празна хазна тя заяви, че това са пълни глупости и защити финансовата му политика. "За пръв път имаме икономически растеж. В момента събираемостта е в рамките на нормалното", каза Манолова.

За партньорството на БСП и ДПС тя призна, че е било със спорен резултат. "Имахме много грешки в нашето партньорство с ДПС, коалицията не беше ясна и прозрачна, определени кръгове се възползваха от властта и това няма да се повтори. Веднъж стомна за вода, втори път... Третия път няма да вземем стомната", отсече Манолова.

Перспективата за обединение с ДПС не ми изглежда възможна, няма да участваме в коалиционни брожения с тях, смята още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 9 години

Що се карате коя икономическа групировка да управлява, БКП никога не е сдавала властта, Ревокюции са се проваляли, а ние с един пленум на БКП сменихме системата

77

петя

преди 9 години

видяха , че започнаха да им изкарват кирливите ризи и мръсните сделки, и не спира да бълва помия срещу герб ,които се опитват да спасят държавата ни след бедствието бсп+дпс+атака. върви си в кюстендил да береш череши и не се показвай пред хората повече

76

Здравко

преди 9 години

Служебното правителство е назначено с една единствена цел - да подготви почвата за идването на ГЕРБ на власт и да ги закриля от проблеми по време на самите избори

fallback