Снимка: архив Булфото
fallback

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в "задкулисен пазарлък" за шефското място на РИК в Кърджали.

“За жалост, ЦИК, която е доминирана от БСП и ДПС, допусна Беркант Барзат не само да остане член на РИК, но да бъде и неин председател”, коментира местната лидерка на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Oще по темата
Напрежението около РИК в Кърджали ескалира, след като партиите не успяха да се споразумеят за състава на комисията както е по закон и се наложи ЦИК да го определи служебно. Централната комисия определи за председател Беркант Барзат от ДПС. Решението беше посрещнато на нож от ГЕРБ и БСП, които независимо едни от други обжалваха решението.

Вчера Върховният административен съд отхвърли жалбата на ГЕРБ.

„Уважавам буквата на закона, но не смятам, че г-н Барзат може да бъде гарант за провеждане на честни и прозрачни избори в Кърджалийско“, коментира  Караянчева.

Тя припомни, че представителят на ДПС се е опитал да упражни натиск върху членовете на една от секционните комисии в общината при броенето на бюлетините от евровота. „С поведението си той не показа, че може да бъде обединяваща фигура в РИК“, категорична е тя.

Караянчева обвини новия шеф на РИК-Кърджали и в „брутално“ нарушение на Изобрния кодекс. Според нея подобни действия не могат да бъдат подминати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Каквато и да е коалицията тя ще е от престъпници и то доказани .На кво се надявате не знам?

19

Анонимен

преди 9 години

Трябва масово събуждане на народа и моментално измитане на всички досегашни управляващи.Всичко е направено така че винаги да са на власт,да крадат по много и никой нищо да не може да им стори,а дори каквото и да сториш пак тях да избереш така е направено всичко.Народа да не спи а да помисли малко каде се намира и да се огледа,пословична е тъпотията му но българската жена освен че е най красива тя не мълчи и е по мъж от сънародниците ни и го е доказала на митинги и в защита на децата си,срам мъже

18

Анонимен

преди 9 години

ей ние турците сме вече с Герб честно по добре се плаща я зя вяс българте ми дреме

fallback