Снимка: архив Булфото
fallback

Червеният опозиционер Георги Кадиев призова социалистите да гласуват масово преференциално на изборите през октомври. Според него само така ще може да се осъществи промяна в БСП и да се даде отпор на "любимците на „Позитано“.

Oще по темата
„Моля всеки от вас, който познава читави хора от листата във вашата област, пишете ми. И ако те са готови, ще дадем този отпор заедно“, написа Кадиев в профила си във Фейсбук.

Преференциалното гласуване на изборите за евродепутати през май се превърна в една от големите изненади на вота. БСП пострада най-много, защото благодарение на преференциите, макар и използвани по незнание, номер 15 в листата на левицата Момчил Неков измести лидера Сергей Станишев от първото място и стана евродепутат.

В посланието си Кадиев призовава преференциалният вот да се използва за отпор на статуквото, номенклатурата, партбюрокрацията и абонираните за депутатски места.

„Единственият шанс на БСП да привлича хора е като покажем, че не се страхуваме, не вървим по течението, не се подмазваме на партийни "лидери", а имаме собствено достойнство и извоюваме местата си със собствени усилия. И когато покажем, че този Б отбор е по-желан от любимците на "Позитано", ще докажем, че промяната сме ние, не те“, пише още Кадиев.

Според опозиционера ще е истинско щастие, ако поне 30-ина процента от депутатите в БСП бъдат избрани с преференции. „Апаратът може да манипулира конгрес или национален съвет, но не може да манипулира вас“, отправя посланието си Кадиев и завършва с мото: Промени България, промени БСП, гласувай преференциално!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 години

v GERB sa samo poslusni slugi na velikia BOG mutra

29

Анонимен

преди 9 години

Кога яде кюфтетата, няма преференциален вот, сега, кога ти замириса на шарена сол, има преференциален вот.

28

Анонимен

преди 9 години

kADIEW HODI V GERB DA VIDIS KAK SE REDJAT LISTI OT MUTRITE PASATA I MADGO

fallback