Валери Симеонов - един от лидерите на Патриотичния фронт. Снимка: Булфото, архив
fallback

"Религиозните квоти за заместник-министри са по-страшни от партийните квоти. Явно след като нареди т.нар служебно правителство и то стана обслужващо правителство, ГЕРБ вече реди и следващия кабинет – при това с точна бройка за мюсюлмани“. Това се чете в коментар на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО, изпратен до медиите, по повод изказването на Бойко Борисов в село Припек, Кърджалийско, че ако ГЕРБ управлява след изборите на 5 октомври, ще има десет заместник-министри мюсюлмани.

Според НФСБ и ВМРО определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното – разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.

"С идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността“, се чете в позицията на Патриотичния фронт.

Според ръководството на двете партии Бойко Борисов "продължава да шикалкави по въпроса дали ще работи заедно с ДПС след изборите“. "Може би пък въпросните 10 заместник-министри мюсюлмани са деликатният начин да се каже, че утре ГЕРБ ще разчита на благословията на ДПС", питат от НФСБ и ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

някой

преди 9 години

Не може да разделяме хората на етноси и религия,спооед мен водещото трябва да са принципите в една правова държава...закони,ред,все пак не живеем в феодализма,а в 21 век.Вярно е,били сме 500 години под турско робство,но това означава ли,че трябва да се държим като бейове,паши в наши дни,съгласете се с това...

38

Анонимен

преди 9 години

НАИСТИНА ЛИ ИМА НЕФОРМАЛНА КОАЛИЦИЯ БОСТАН (БОйко + меСТАН)?!

37

ДДД

преди 9 години

До някойДруже, 5 (пет) века са ни командвали и давали тон в живота изучени до съвършенство султани, бейове, аги и подобни. Не съм против турците, ама не и в управлението на държавата ! Виж, за строителство, тютюн - равни нямат. И нека така си остане. Всяка жаба да си знае гьола и мястото в гьола !

fallback