Снимка: Реформаторски блок
fallback

Като силен публичен, но слаб предизборен ход, с който се опитва да събуди страховете и да изнудва хората да му дадат пълната си подкрепа на изборите, без да я има, определи председателят на ДСБ Радан Кънев изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ да състави правителство, ако няма пълно мнозинство от 121 депутати и критиките му към Реформаторския блок /РБ/.

Oще по темата
Кънев препоръча на Борисов да осъзнае каква да бъде следващата коалиция, като категорично отрече някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление.

Такива щяло да има след 5 октомври. Радан Кънев отхвърли всяка възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.

На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда и регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов /Народна партия "Свобода и достойнство"/, цитиран от БТА.

Той увери, че кандидатдепутатските листи са почти готови и до седмица ще има вече подписано коалиционно споразумение.

По думите на Исмаилов напредва и подготовката на предстоящия в средата на септември съюзен конгрес на алианса и, според него, е добре да има повече кандидати за председател на РБ.

Радан Кънев, който тези дни се очаква окончателно да каже дали ще участва в надпреварата за лидерството, подчерта, че не се притеснява от конкуренция, била тя в лицето на Божидар Лукарски, председателя на СДС, или на Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите".

Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по по-ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса. Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове, категоричен беше Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците.

Политически показателно е, че докато философията на партийна намеса в назначенията по високите етажи не бъде изкоренена, дори едно добре изглеждащо правителство ще бъде заложник на политически натиск, интриги и "под тях" властта ще се упражнява също по стария начин. В митниците, пътната агенция, строителния контрол са старите партийно обвързани лица, разкритикува Радан Кънев.

Според него, когато правилата са лоши, и добрите хора не могат да свършат работа.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 9 години

Никога повече Герб само СДС

89

Анонимен

преди 9 години

сините не трябва да гласуват за комунистическата пария Герб разработка на ДС

88

Анонимен

преди 9 години

Рамаданчо мачкай герберугите с теб сме само СДС

fallback