Снимка: Булфото, архив
fallback

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи в днес проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание на парламентарната група на Движението за права и свободи.

Очакванията са и ДПС да откаже да състави кабинет, защото вече има договореност между политическите сили за предсрочни избори на 5 октомври.

Както Dnes. bg писа, в четвъртък, само няколко часа след като беше приета оставката на правителството на Пламен Орешарски, държавният глава връчи проучвателен мандат на парламентарната група с най-много депутати – тази на ГЕРБ, а лидерът на партията Бойко Борисов го върна веднага.

В петък се повтори същото с БСП. Плевнелиев даде възможност на втората сила в парламента да състави правителство, но председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов върна мандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Българче

преди 9 години

Президента доказа,че някой доста добри го води за носа.Приключиха игричките и той с "гордост" ще връчи мандата.Жалка картина.

4

Анонимен

преди 9 години

ФАКТЪТ,ЧЕ ПЛЕВНЯТА ЗАБАВИ ВРЪЧВАНЕТО ЗАРАДИ РАМАЗАНА ДОКАЗВА, ЧЕ ДПС Е НАИСТИНА ПАРТИЯ НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА, КОЕТО АВТОМАТИЧНО Я ПРАВИ НЕЗАКОННА

3

Анонимен

преди 9 години

Защо забави мандата за ДПС - аа, за да се гласуват милиардите и да има лапаница. ДПС биха взели мандата, имат си нова булка, но проблема е че им трябват избори да вкарат ДПС-2 на Бареков та ако депутатите стигат ГЕРБ да се коалира само с Бареков и те да го играят фиктивна опозиция. Но не стигнат ли или баречето не влезе, коалицията е с ДПС-1Умните и красивите, къде се скрихте ве, за тоя протест май няма пари

fallback