Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА
fallback

Не позволихме МВР да бъде въвлечено в политически битки. Нямаше СРС-та, нямаше флашки, отчете вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев на заключителната пресконференция на кабинета „Орешарски“.

Всичко, което беше заложено в програмата и в управленския план на МВР за тази година, вече е изпълнено на 100%, декларира той.

Сред свършеното той нареди деконцентрацията на власт и постигането на гаранции, че политическият натиск е намален значително върху разследванията и подслушването.

Имаме много по-високи гаранции за законност, смята още Йовчев. По думите му в миналото има стотици случаи, в които не са спазени указанията за употреба на сила и помощни средства, и това вече е история.

МВР шефът в оставка изтъкна, че послушванията са намалели повече от 2 пъти. Той допълни, че е постигната много по-голяма ефективност и даде като пример задържаните наркотици. Йовчев отчете и спад на общата престъпност с 9,1%.

Вицепремиерът каза още, че ДАНС работи много добре и това се признава от международните ни партньори. МВР шефът отчете и справяне с кризата с бежанците.

По отношение на протестите, белязали управлението на кабинета, Йовчев заяви, че е бил намерен балансът между защитата на законността и спазване на правата и свободите на хората, оценка, която се споделя и от партньорите ни.

По-близо сме до хората, подчерта той и допълни, че доверието в полицията според различни социологически проучвания е между 32-40%.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Е как да има флашки, като вие управлявахте? Сега като се върнат пак ГЕРБ ще почнете да ги пускате :-)

13

АНТИОВЦА

преди 9 години

САМО ДВЕ ДУМИ ИСКАМ ДА КАЖА ЗА йОВЧЕВТози беше; "НАЙ-ЗЛИЯ и НАЙ-РАДИКАЛЕН" Вътришен Министър от прехода насам!

12

ИЗУМЕННННННННН!

преди 9 години

ГЛАВНИЯ ТИ СЕКРЕТАР Е КРЪСТЕН ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ С ПРЯКОРА "КРАСИВ УМ"! СТРАННО, ЗАЩО ЛИ? МАЙ ДОСТА МУ ПРИЛЯГА ПРЯКОРА!

fallback