Атанас Мерджанов Снимка: БТА
fallback

БСП не се изненада от отказа на ГЕРБ да участва в работата на парламента до разпускането му, въпреки че опозицията настояваше да се приеме окончателно актуализацията на бюджета, както и парламентът да вземе решение, с което да даде право на служебното правителство да подписва споразумения с международни институции и да взима дълг, ако се наложи.

Oще по темата
„Обърнаха се на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата“ политическа сила ГЕРБ и ако българските граждани искат такава сила да води управлението на държавата, нека да си дадат доверието на нея“, заяви председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

Според него се правят задкулисни опити да се дадат повече правомощия на служебното правителство.

„ГЕРБ са усетили, че стават участници в един грабеж с подписването на един празен чек на служебното правителство. Очевидно при бабуването на президента с тайното съгласие на ГЕРБ и на ДПС искаха да се разпореждат с държавните финанси, с финансите на данъкоплатците и може би заради гузна съвест днес се извъртяха на 180 градуса“, посочи Мерджанов.

Той смята, че ГЕРБ е влязла в собствения си капан, защото вчера по тяхно предложение беше гласувано извънредно заседание на 4 август заради актуализацията, въпреки че по правилник Народното събрание трябваше да е във ваканция от 1 август и сега трябва да излезе от тази ситуация.

По-рано днес Янаки Стоилов призова обществото да реагира, ако се приеме окончателно актуализацията.

„Това решение крие много рискове и и висока цена“, предупреди той.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата и на Здравната каса. БСП бяха против

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/07/30/gerb-napuska-parlamenta-remontyt-na-biudjeta-otpada.233979
 

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 9 години

До БонгоАбсолютно глупав коментар.Би трябвало в уважаван сайт да се изтрие.

65

Анонимен

преди 9 години

ненавиждам дпс,но не може да се отрече,че имат много повече мозък/някой от тях де/ от станишко/анти гербаджията/ и сие *** каски.бсп си заминава бързо и необратимо.няма смисъл да се говори с тях за каквото и да било.вижте им "шефа" и просто няма какво да се коментира повече.ако на негово място беше Кадиев,щеше да е друга бирата,но....

64

Анонимен

преди 9 години

До ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Ибрикчията!

fallback