Снимка: Булфото, архив
fallback

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки на практика призна, че има сериозна вероятност да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в предаването "Лице в лице" по bTV този следобед.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.

Oще по темата
Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни:

"Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 9 години

Естествено, всички ренегати на БСП са добре дошли при герб и тяхната марионетка Плевнелиев.

85

Анонимен

преди 9 години

Образец на типичен комунистически функционер от времето на Вълко Червенков.

84

до 84

преди 9 години

Да, този вече не е мръсен комунист. Той е чист комунист.

fallback