Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева обяви по БНР, че няма решение дали Реформаторският блок ще си сътрудничи с ГЕРБ.

Oще по темата
Въпросът за коалиционни партньори ще се решава през вътрешно-партиен референдум, както стана в Германия, но подчертавам, че това ще бъде след изборите при едно добро представяне на РБ, коментира тя.
 
Според нея е изключително важно взаимоотношенията между партиите да са открити.

Не е въпросът да се сглоби едно мнозинство, а какво ще постигне то за България, подчерта още Кунева.

Тя каза, че за РБ търсене на мнозинство и разговори с политически партии са възможни само в името на две решаващи за България реформи – съдебна и независимост на регулаторите.

Първо държим на съдебна реформа, защото не може без здрава съдебна система да има каквато и да е основа на справедливост, сигурност за бизнеса, наказания за икономическите играчи, които имат сериозен политически гръб. Втората важна за РБ реформа е независимостта на регулаторните органи – комисиите за конкуренция  и потребители, ДКЕВР, БНБ. Те трябва да спрат да бъдат превръщани в политически органи. Не може правителствата да командват цените на тока и на мобилните оператори, коментира Кунева.

На въпрос за предложението на Борисов за предизборно споразумение на реформаторите с ГЕРБ, Кунева каза, че и ГЕРБ, и РБ са обявили, че ще се явяват самостоятелно на избори, което изключва предизборна коалиция.

Вероятно е имал предвид друго, че  е възможно сътрудничество под някаква форма. Но за целта пък трябва висок резултат на Реформаторския блок на изборите, след което - ясни приоритети и кръга на действия, които могат да се предприемат в посока на съдебна реформа, промени в регулаторите и т.н., добави Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

доколенков

преди 9 години

До Анонимен...ГЛУПОСТИ, МОЖЕ И ЗА НЕЙНА СМЕТКА!

47

доколенков

преди 9 години

кривоустата пръцова пак иска да е ВЪШКА НА ЧЕЛО

46

Анонимен

преди 9 години

Кунева,ти си виновна реформаторския блок да има толкова малко последователи.Ако излезеш от него,само ще им направиш услуга.Ти си нито риба,нито рак т.е.комунистка,която се прави на демократ.Е,нема такова животно.Само объкваш хората.Я по-добре се откажи от политиката,така или иначе от теб полза няма.Каквото взела-взела,каквото дала-дала.Баста.

fallback