Николай Бареков. Снимка: Булфото, архив
fallback

Тежки обвинения отправи днес лидерът на ББЦ Николай Бареков към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който пък от своя страна нарече „клеветнически” всички твърдения и поиска главният прокурор да направи пълна проверка.

Според Николай Бареков Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби.

„Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата", заяви той по Нова телевизия.

"През 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което писмо се уведомява, че г-н Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато са го потърсили водещите офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и да се обърна към президента Георги Първанов и премиера по това време Симеон Сакскобургготски. В сигнала се описва, че господин Борисов, в качеството му на главен секретар, замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци", каза Бареков.

Отговорът на Борисов не закъсня. От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че лидерът на партията е изпратил писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което настоява във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, главният прокурор на страната да провери и всички направени клеветнически твърдения от дне.

Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока.

Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

249

Верс

преди 9 години

Не ме интересува Борисов. Само си зададох въпрос не е ли възможно г-н Пеевски да е подготвил цялата фалшификация, докато беше за кратко шеф на ДАНС? Все си мисля, че затова искаше да е тамошен шеф - да подмени всички документи, които не му отърват.

248

neeee

преди 9 години

Да искара доказателства за твърденията си Барека,тогава ще го подкрепя.Колкото до герб,каквото видях от тях,направо съм разочарован,такива далавери,такова чудо но бог ще ги съди,и да не си мислят че има нещо вечно!

247

Георги

преди 9 години

НАЙ- ДОБРОТО КОЕТО НАМЕРИХ В НЕТА ПО ТОЗИ СЛУЧАЙХа-хаНе на мен тия. Този път няма да ти се вържат вси те булгари.Новата агенция на Бареков ПИК която от сутрин до вечер му прави интервюта и ги публикува всеки ден играе ролята на ТВ 7."Човекът е болен. Има медицински термин за тази болест и се нарича : маниакална шизофрения. Барека трябва да влезе като пример в учебниците по психиатрия. Защото всички симптоми са на лице: болните от тази болест- халюцинират- живеят извън реалността- страхуват се че някой ги преследва и иска да ги убие- лъжат безобразно- вживяват се в роли ко

fallback