Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би се съюзил с ДПС, ако се наложи държавата да се спасява след изборите. В същото време той беше категоричен, че няма да направи коалиция с партията на Лютви Местан никога.

„Ако се налага да се спасява държавата, да“, отговори той на въпроса дали би взимал важни решения с ДПС след изборите, ако се наложи да спасява държавата. „Ако се наложи, ще знаем, че БСП е довела до това“, допълни Борисов.

Изказването му дойде на фона на съвместното решение на ГЕРБ и ДПС да свикат извънредно заседание на парламента, на което да се разгледа актуализация на бюджета. БСП бяха против и опитаха да бойкотират кворума, но депутатите на Борисов и Местан събраха достатъчно гласове, за да прокарат искането.

Oще по темата
„Има ли някой да не е наясно, че трябва да се актуализира бюджетът“, каза Борисов. Той припомни, че на това мнение е и правителството на БСП, ДПС и „Атака“, което е внесло предложението.

Въпреки твърдението си, че би спасявал държавата с ДПС, Борисов беше категоричен, че не би направил никога коалиция с партията на Местн. Той обясни, че сътрудничеството между двете партии е само по въпроса с актуализацията, подкрепата за Кристалина Георгиева и управителя на БНБ.

„Изведнъж тези, които се целуваха на Орлов мост – Станишев и Местан - ги няма, и аз трябва да отговарям защо една година ни стопиха нервите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново обяви, че подкрепя Калин Христов за управител на БНБ. Той обясни, че подуправителят на БНБ е бил предложен за титуляр от президента по време на срещата с партиите вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

271

stefka stefanova

преди 9 години

От вас кой ще спаси България?!

270

дон

преди 9 години

Бойко от колко години лижеш *** на Доган.Благодаряти че си призна.*** депесарска.дано народа отрезнее сега .да видим без покупки колко гласа ще вземеш на избоите все още има лумпели които ти вярват.на евро изборите със 100 000 гласа имаше по малко а сега още повече какво стана със СДС.Доган иска ДПС да не се води като етническа партия но тя такава ще си остане.Америкнска *** няма да съсипещ българския народ. колкото и да ти се иска8 грамавсеки те видя какъв *** си - гей

269

jikeca

преди 9 години

Гражданска война,това е решението...

fallback