Снимка: архив Булфото
fallback

Военният министър в оставка Ангел Найденов отчете, че по време на мандата си начело на отбраната е изпълнил основните си обещания.

Oще по темата
„Имам всички основания да кажа, че сме изпълнили основните си ангажименти и акценти в програмата, която обявих пред ръководния състав на Министерството на отбраната и командването на Въоръжените сили, поемайки отговорността на министър на отбраната“, каза Найденов след края на петъчния парламентарен контрол.

Големите модернизационни проекти няма как да бъдат свършени в рамките на 14 месеца, каза министърът, но допълни, че от малките е осъществена по-голямата част. „В сферата на придобиването на индивидуално въоръжение, екипировка, подобряване на качеството  на личното оборудване на армията. Стартирахме много неща за  възстановяване на техническата годност на въоръжението и бойната техника - ситуацията беше критична в началото на моя мандат, възстановихме значителна част от летателната техника, допълни той.

Найденов обясни, че министерството има пълна готовност за стартиране на проекта за придобиване на нов тип боен самолет. „Но прецених, че вземането на решение, когато стана ясно, че мандатът приключва и ще има нов състав на МС, е неуместно като политическо решение и като отговорност”, обясни той.

Военният министър акцентира и на изпълнените ангажименти към хората в системата на отбраната. Той припомни предприети конкретни стъпки по отношение на социалната политика, които възвърнаха достойнството на военнослужещите и направиха по-привлекателна военната професия.

Като изпълнен ангажимент Найденов посочи и осигуряването на условия за реализиране на мисиите на БА, свързани с гарантиране на националната отбрана, участие в международни мисии, принос към националната сигурност в мирно време.

"Можем да благодарим на всички военнослужещи и цивилни служители, които участваха в операции, независимо дали са свързани с гасеното на пожари, обезопасяването на боеприпаси или подпомагане на регионалните власти и хората при природните бедствия", каза още министърът в оставка.

Министърът сложи в графата „добре изпълнена работа” и работата на военните при изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

?!?!?

преди 9 години

Така е изпълни си обещаното-да си напълни джобчетата и вече е доволен от банковата си сметка и може да си ходи...

3

някой

преди 9 години

Баси, как успя за една година да изпълни това, което обеща, че ще прави 4?

2

вевесар

преди 9 години

Все си мислех,че след А.Ангелов всеки би могъл да е министър.*** и адски неадекватен.Този е завършил морско училище и някакси вятъра го е отвял някъде.Безличен,юноша блед.Имаше една такава песен на един от най-добрите БГ певци.

fallback