Атанас Мерджанов и президентът Росен Плевнелиев Снимка: БТА
fallback

Според председателя на групата на БСП в парламента Атанас Мерджанов консултациите при президента днес са прибързани.

Oще по темата
„Някак си неестествено и ненормално е в деня на подаването и приемането на оставка скорострелно да се свикват консултации“, каза той на влизане в сградата на президентството.

Мерджанов обяви, че макар и да не е съгласна с бързото им свикване, БСП ще участва в разговорите от уважение към президента.

Шефът на червените депутати обаче обясни, че за да подкрепя каквито и да е решения, трябва да има мандат от ръководните органи на партията.

„В момента заседава Националният съвет, а в неделя имаме конгрес“, припомни той.

Консултациите при президента започнаха два часа след като парламентът подкрепи оставката на правителството. Тя беше подадена от премиера Пламен Орешарски в четвъртък.

Очаква се след края на разговорите президентът да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов като лидер на най-голямата партия в парламента, каквото е изискването по Конституция. Борисов вече обяви, че ще върне мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

До ГорскиНе че съм фен на БСП ама я ми обясни какво точно е откраднато и по-конкретно ако може...На Боко мелодрамите за надвисналата "национална катастрофа" дето само той Винету може да е предотврати, няма да минат повече, ЯСНО?

20

Путев

преди 9 години

Абе все за нещо трябва да се обадят бе. Що си с шапка, що си без шапка..

19

Горски

преди 9 години

Пет пари не давам какво казват мършите от БСП- най после се отървахме от тия куци кранти- окрадоха и разсипаха държавата в комбина със своите ортаци - апашите от ДПС - и имат наглостта да изказват тъпите си мнения - новото правителство трябва да ги вкара директно в кауша а оня сърдит *** - изпокри се в дън земя и си мисли че ще бъде забравен - да ама не

fallback