Снимка: архив, БТА
fallback

Очаквано парламентът не успя да събере кворум за начало на заседанието. Председателят му Михаил Миков насрочи следващото за утре.

За пореден ден депутатите от ГЕРБ и „Атака“ не влязоха в пленарната зала, а БСП и ДПС не успяха да съберат нужния минимум от 121 народни представители. На банките имаше 110 депутати.

Oще по темата
Въпреки съгласието отпреди две седмици между ГЕРБ, БСП и ДПС парламентът да работи, миналата седмица Бойко Борисов отново изтегли депутатите си от пленарна зала.

Поводът беше нежеланието на управляващите да актуализират републиканския бюджет и да дадат исканите 328 млн. лв. за Здравната каса. Кабинетът склони да отпусне 220 млн. лв. за актуализация на бюджета на Касата.

Борисов обяви, че ще се върне в залата само за оставката на кабинета и ако БСП и ДПС отменят законите за МВР и Сметната палата.

Очакванията са кабинетът да подаде оставка след днешното си заседание на Министерския съвет. Председателят на парламента Михаил Миков обаче обясни, че за да се вкара точката с оставката в дневния ред на депутатите, отново ще е нужен кворум. Без кворум това няма как да стане, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

макето

преди 9 години

до 24 не се заигравай да не видиш комунистически тоталитаризъм по демократично време

21

Анонимен

преди 9 години

До макетоХаха, сигурно са били в затвора, но политическите затворници, а комунистическите престъпници на свобода. Не се ли смяташ за отговорен, че допусна комунистическите крадци да ограбват Родината ни? Вярно е, че аз не съм имал нищо, защото съм бил малък на години и не съм могъл да направя също нищо. Комунистическите престъпници като теб трябва да влязат в затвора, иначе аз пак няма да имам нищо, а на теб ще подхвърлят трохички да тролстваш и да изгоните заедно всички мислещи българи!

20

За кворума

преди 9 години

Манолова възропта:" ГЕРБ бойкотират мнозинството!" Прочетете пак израза! Какъв парадокс!Колко малоумие е събрано в едно късо изречение!

fallback