Корнелия Нинова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Корнелия Нинова, която ще се бори за лидер на БСП на конгреса в неделя, смята, че партията има нужда от привличането на своя страна на повече хора, които са представители на лявата интелигенция.

Oще по темата
„БСП е в криза - и идейна, и организационна. Форматът "Коалиция за България" е изчерпан”, заяви тя по bTV.

Въпреки че се обяви за бъдещо развитие на политическа сила чрез привличането на все повече ляво мислещи хора, Нинова уточни, че на предстоящите избори БСП няма да влиза в сътрудничество с АБВ на Георги Първанов.

Тя посочи, че по-скоро иска да привлече към левицата „лявата интелигенция, кооперации, съюзи на офицери от запаса, синдикати”.

Според нея досегашния лидер на партията Сергей Станишев и цялото ръководство са имали и силни, и слаби моменти.

„Но желанието ми за председател на БСП няма да мине през хвърляне на кал по колеги, това отслабва партията, аз искам да дам сила на БСП”, коментира Нинова.

Тя отчете като грешка в сегашното управление на страната липсата на ясно коалиционно споразумение между левицата и ДПС.

Корнелия Нинова уточни още, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем. Това, че Станишев посочил за свой фаворит настоящия икономически министър Драгомир Стойнев, не било предрешаване на избора, убедена е тя.
„Това е обида към делегатите на конгреса. Те имат мнение, те ще решат. Не вярвам, че битката е предрешена”, заяви социалистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Коста

преди 9 години

Всички представители на социалистите дават добри интервюта, говорят добре и имат идея за бъдещето. Дано планираните промени да настъпят и да са полезни

37

Мишо

преди 9 години

Пожелавам успех на всички кандидати за лидер на червената партия. Който и да бъде избран ще е много добър избор и се надявам, че останалите ще продължат да работят за благото на страната както и досега, въпреки леките вътрешнопартийни спречквания

36

Сашо

преди 9 години

Трябва да се намери добрия тон в партията и след тези избори добрата работа на ръководството ( което и да е то ) да продължи

fallback