Снимка: БТА

Би било нормално жена да поведе БСП в тази трудна ситуация, в която се намира партията.  Това заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова в ефира на Нова тв. Според социалистката жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в състояние на криза.

Ние, жените в БСП показахме, че можем да водим битки, да защитаваме каузи. Очаквам делегатите на Kонгреса да осъзнават огромната отговорност, която имат, не просто за да изберат лидер, но и да определят бъдещето на БСП, коментира тя. 

Още по темата
Манолова направи и уточнение защо влиза в битката за председателския пост в БСП.  „Ядосах се от опита лидерът на БСП да не бъде демократично избран, а буквално да бъде назначен, да бъде посочен”, заяви тя.

Зам.-председателят на НС обеща, че ако ѝ бъде гласувано доверие на 27 юли, ще даде на местните структури правото да излъчат своите водачи на листи за предстоящия вот. „Обещавам да е така. Досега "Позитано" определяше листите на София, Варна, Бургас и други градове“, обясни Манолова.

Според нея, „ако местните структури могат сами да изберат своя лидер, който да ги води, това ще мобилизира енергията на хората.“

Ще прекратя практиката важните решения да се взимат извън БСП, от определен тесен кръг, категорично заяви острието на левицата.

Според нея на 27 юли делегатите ще изберат лидер, който да може да изправи партията на крака. „БПС ще бъде оглавена от човека, който убеди делегатите на Конгреса, че може да води партията към изборите на 5 октомври.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase