Снимка: Булфото. архив
fallback

Министърът на младежда и спорта Марияна Георгиева оцени високо работата на правителството досега, като заяви, че за една година, в която е работил кабинетът "Орешарски", в нейното министерство са имали последователна политика за оправдаване на доверието и постигане на резултати.

За времето, което имахме,  може би направихме най-доброто, категорична бе Георгиева и допълни, че „политиката на кабинета "Орешарски" бе политика на възстановяване на справедливостта“.

Министърът отчете, че в министерството са готови с проект за нова учебна програма по физическото възпитание и спорта в българското училище. По думите й тя ще създаде правилна спортна култура в няколко вида спорт - четири колективни (футбол, волейбол, баскетбол и хандбал) и четири индивидуални (плуване, гимнастика, лека атлетика и борба).

Министър Георгиева инспектира ремонта на сградата на спортното училище в Плевен. Тя бе придружена от областния управител Илиян Йончев и от директора на училището Петър Георгиев.

Според нея в Плевен според нея са премахнали една нестраведливост, като са отделили средства за модерна сграда на Държавното спортното училище, което от години работи в лоша база.

Георгиева поясни, че за краткия период са ремонтирали две от шестте държавни спортни училища, и допълни, че от над 100 обекта, финансирани чрез правителствената инвестиционна програма и 20-те милиона на министерството, са създали 57 физкултурни салони в училищата.

Това е категоричен добър знак и доказателство, че политиката на Министерството на младежта и спорта е политика на спазени обещания, каза Георгиева, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Bubbles

преди 9 години

До бгКое не си искал бе ***?Да се ремонтират училищата или децата да спортуват повече?Ако не това, то какво искаш? *** да се мъдри по цял ден по всеки телевизионен канал и да дърдори глупости? Жената дава отчет какво са направили от министерството на младежта спорта за една година.А какво ли направи това същото министерство по времето на ***?Никой не му чу името никъде, затвориха една камара училища, още толкова тънеха в мизерия(И сега тънат), но великия БОКО бе зает да бърбори.

11

Анонимен

преди 9 години

ИЛИ МЕ, УСТА МОИ ХВАЛАТЕ, ИЛИ ... хахахахахахаааааааааааааааааааа

10

Анонимен

преди 9 години

Ja, "profesorkata po ezika"- xa,xa,xa!!!

fallback