Михаил Миков. Снимка: БТА

Парламентът приключва дейността си по неестествен начин, смята председателят на Народното събрание Михаил Миков, след като депутатите от ГЕРБ отказаха да участват в работата му, а без тях не може да има кворум. От „Атака“ пък бойкотираха пленарните заседания преди седмици.

Още по темата
„На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си по един начин, който не е естествен, но не е изненадващ, обяснете им, че народните представителите се изпращат в парламента, за да защитават политическите си тези, идеи, аргументи и мотиви в пленарната зала, а не в коридорите и най-вече пред вас“, обърна се той към медиите.

Според Миков не само актуализацията на бюджета на НЗОК няма как да стане факт, ако не е приета окончателно от парламента, а и други важни закони.

Относно възможността блокирането на работата на парламента да отложи във времето оставката на правителството той коментира, че това юридически е възможно.

„Мисля, че ще е некоректно с оглед на това, че сме решили да има избори есента, ако няма оставка, има и други начини, но смятам, че нещата ще се развият както сме решили“, заяви Миков.

Той добави, че и утре ще бъде в парламента, както и други депутати и ако се окажат 121, ще има заседание. Това обаче едва ли ще се случи, ако не дойдат депутатите от опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase