Румен Гечев Снимка: архив, Булфото
fallback

БСП няма да подкрепи предложението на правителството за актуализация на държавния бюджет, която предвиждаше да се намали приходната част в бюджета с 500 млн. лева и да се увеличи таванът на държавния дълг с 3,425 млрд. лв., предимно за стабилизация на Корпоративна търговска банка.

Според левицата във фискалния резерв има достатъчно средства, за да се платят оттам 1,7 млрд. лева на вложителите в КТБ с депозити до 100 хиляди евро.

Oще по темата
В момента резервът е 6 милиарда лева и има достатъчно средства, за да се посрещнат неочаквани разходи, увери  Румен Гечев. Червените депутати обаче ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 милиона лева.

Оказа се, че въпреки че бюджетът на НЗОК е в централния, според юристи е напълно възможно да се приемат промени само в бюджета на НЗОК, без да се поправя централната хазна.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че се опитват да оказват ултимативен натиск и заради отказа им да участват в заседанията на парламента се проваля приемането на няколко важни закона.

Сред тях Корнелия Нинова посочи този за търговските вериги, за висшето образование, за отпадъците, за собствеността и ползването на земеделските земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Силви

преди 9 години

БСП скоро няма да имат за какво да се опъват. Времето им изтече!

22

Анонимен

преди 9 години

БСП да не се опитват да правят неща, които не им се отдават, сиреч да мислят, а да си събират нещата и да се махат!

21

Дидо

преди 9 години

Толкова много заеми дръпнаха, че вече едва ли има някакъв резерв ако върнат парите. Всичко около БСП е една голяма лъжа.

fallback