Лютви Местан. Снимка: архив, БТА
fallback

Актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса ще обсъди кабинетът утре. Очаква се след приемането му проектът да бъде депозиран в НС. Това стана ясно след консултации между БСП, ДПС и ГЕРБ за дневния ред на депутатите в парламента. От консултациите отново отсъстваха представители на „Атака“.

Бюджетът на НЗОК ще бъде актуализиран с 225 млн. лв., обяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Той допълни, че ще се наложи и корекция в общия бюджет в сферата на дефицита.

Oще по темата
„Тази седмица сме с надежда да гледаме актуализацията на двата бюджета“, каза шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя съобщи, че в дневния ред на парламента влизат и няколко важни ратификации, промени в Закона за отпадъците и измененията в Закона за защита на конкуренцията, които президентът върна.

По време на консултациите не е ставало дума за внасяне на точка за обсъждане на оставката на шефа на БНБ Иван Искров и на ръководството на институцията, както настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, стана ясно от думите на Цачева.

Преди седмица след консултации между БСП, ДПС и ГЕРБ в кабинета на шефа на парламента Михаил Миков беше дадено съгласие от страна на управляващите за актуализация на бюджета на Здравната каса.

Въпреки очакванията тя да бъде приета от заседанието на кабинета миналата сряда това не стана.

Тогава правителството поиска разчети от НЗОК, с които да мотивира искането за повече пари. Надзорът на Касата се събра, но заради провален кворум не направи нов анализ. От финансовото министерство преди ден обявиха, че са готови да отпуснат 225 млн. лв. в бюджета.

Сумата обаче е с около 100 млн. лв. по-малко от необходимите пари и е недостатъчна за нуждите на болниците.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса иска допълнителни средства в размер на 328 милиона лева, за да функционира нормално системата до края на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

хаха

преди 9 години

събраха се

11

ПОЛИТИЦИ БГта

преди 9 години

ЗНАЕ ЧЕ ВИ ХАРЕСВА СЕКСА СЪС МЕСТАН НО ЩЕ МУ СЛОЖИМ КРАЙ,МЕСЪАН СЪС СИЛНИЯТ СИ БЪЛГАРСКИ ЛИ ВА ПЛЕНИ

10

Анонимен

преди 9 години

Разбраха се *** от ГЕРБ-ДПС и БСП. А как не се разбраха на 21 да върнат "гарантираните" влогове на хората в КТБ?

fallback