Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Актуализацията на бюджета, за която се споразумяха днес политиците по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев, няма да забави подаването на оставка на кабинета „Орешарски”, убеден е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Oще по темата
Премиерът Пламен Орешарски вече обяви, че в края на месеца ще подаде оставката си заради определената дата за предсрочни избори на 6 октомври.

„Мисля, че от премиера Орешарски и министър Чобанов можем да кажем, че сме доволни, съгласиха се да актуализират бюджета, тавана на дълга и НЗОК. Остава да кажат с колко, как и затова с г-жа Цачева се разбрахме при дневния ред в НС да чакаме тази дата. С колко и как ще се внесат промени, това ще се решава в парламента”, коментира Борисов след срещата при държавния глава.

Лидерът на ГЕРБ отрече „ограбването на КТБ да е  започнало от 2011 година”.

„В момента правителството е дало 1 млрд. в една банка, за да я подпре. Ако тогава бяхме дръпнали държавните пари, щеше да фалира тогава”, коментира той.

От името на БСП след консултациите председателят на парламентарната група на Левицата Атанас Мерджанов заяви, че няма промяна в позицията им за гарантиране на влоговете на българските граждани, съгласно сега действащо законодателство - до 100 хил. евро.

„Категорично настояваме БНБ да ни предостави пълен, ясен и точен анализ за всички финансови показатели на КТБ”, отсече той и дабави, че в анализа трябва да бъде отчетен и рискът за българската икономика.

„Ние сме готови да разглеждаме законодателни инициативи, но само ако имаме точен и ясен отговор за състоянието на КТБ”, каза още Мерджанов и допълни, че са готови да продължат разговорите в тази насока, за да не се възпрепятства развитието на бизнеса и на държавните и търговски дружества.

„Очевидно 21-ви няма да е достатъчен срок, за да бъде изготвен този анализ”, заяви Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

Мисля че вече е крайно време парите на Народът да се отделят в една Народна Банка -> БНБСпестяванията на гражданите плюс пенсиите и социалните плащания е крайно наложително да са в Държавна - Народна Банка --> ДНБОт просто по просто !Банката беше и трябва да бъде една -->> БНБ Българска Народна БанкаКасата беше и трябва да бъде една -->> ДСК Държавна Спестоввна КасаБило е и ще бъде !Ако някои фирми пожелаят да я ползват няма лощо - нали е Демокрация.Национализация --> Веднага !!!

24

говори Москва

преди 9 години

Дянков е най големия виновник той е консултирал лично като минитър на финансите Цветан Василев и Пеевски как да изтеглят милиардите от банката айде *** не спете какво дремете

23

Винету

преди 9 години

До 15 анонимник. А ти знаеш ли какъв е този т. нар. вътрешен министър?

fallback