Мирослав Николов Снимка: Фонд Земеделие
fallback

Ръководството на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) подаде оставка, но без изпълнителния директор Мирослав Николов.

Това стана на днешното заседание на Управителния съвет на фонда, което бе свикано в земеделското министерство и започнало при наличието на кворум.

Oще по темата
В началото на заседанието агроминистърът Димитър Греков е поискал оставката на  Мирослав Николов, който отказал. Всички останали членове на УС са се оттеглили от заеманите постове, съобщиха за Investor.bg от агроминистерството.

Николов е излязъл от заседанието и е коментирал, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поисканите оставки, съобщи bTV.

„Нищо не се дискутира от дневния ред, който беше обявен. Не бяха обсъдени темите, по които МЗХ и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски”, посочи още Николов с уточнението, че натискът за оставките е бил от страна на земеделския министър Димитър Греков.

Още миналата седмица министърът призова за оттеглянето на шефовете на ДФЗ заради оплаквания от страна на агросектора за работата на Фонда. Мирослав Николов отговори с компромат, като обвини Греков, че лобирал за роднински фирми. Той се защити, като каза, че натискът срещу него е политически. Освен размяна на обвинения се стигна до сигнали в прокуратурата.

Временно напрежението бе туширано на предпоследното заседание на УС на ДФЗ миналата седмица, след което Димитър Греков и ръководството на Фонда отидоха на помирителна среща с премиера Пламен Орешарски.

Днес депутати от БСП в парламентарната комисия по земеделието излязоха с позиция, в която изразиха възмущение от "продължаващите медийни спекулации за напрежение между министър Димитър Греков и ръководството на ДФЗ в лицето на изпълнителния му директор Мирослав Николов".

В крайна сметка се оказа, че напрежението не е резултат от работата на медиите, но засега остават много неизвестни около действителната причина за конфликта.

Още за икономика и политика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

anonimen

преди 9 години

DNES 4ETA PRESATA I 6TO DA VIDIA?NA EMEL ETEM I SE ZATVORILO KOSMI4ESKOTO OKO.KAK TAKA OT KOSMOSA I KAZXA,4E TRIABVA DA KRADE I DA LAJE.6TO ZA NALUDNI4AVI NEDORAZUMENIA NI UPRAVLIAVAT.KAK TAKA TOVA KOSMI4ESKO OKO TO4NO PAK KAZA,4E BALGARITE 6TE PLA6TAT MASTRAFA NA 6AIKA BANDITI.KAK TAKA KOSMI4ESKIA RAZUM KAZA NA EMEL,4E V KOSMOSA REDA BIL,4E 6TOM KRADE6 I LAJE6 SI BOJESTVEN I UVAJAVAN.BOJE .BOJE XEM NEGRAMOTNI,XEM NAGLI DA SE GAVRIAT SAS BOGA.

22

АТАКА

преди 9 години

Тия всички са обесване.Окрадоха парите от субсидии на земеделците...

21

Анонимен

преди 9 години

Греков е много добър човек и супер професионалист! Шапка му свалям на професора, да е жив и здрав! Де и другите министЕри да бяха като него... ама не са!

fallback