Ангел Найденов Снимка БТА
fallback

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че днес се полага последният метър от основната част на защитното съоръжение по южната ни границата с Турция. След заседанието на Министерския съвет той подчерта, че на практика там ще имаме защитна ограда от 30 км по права линия, както е заложено по проекта.

Изграждането на оградата по границата с Турция бе наложено заради сериозния бежански поток от Сирия през есента на миналата година.

Oще по темата
Найденов обясни, че през следващите от седем до десет дни предстоят довършителни работи и допълнително полагане на режеща тел тип „Брун“. След това ще се назначи комисия и ще се извършат приемо-предавателни дейности, за да може МВР да получи и стопанисва съоръжението.

Найденов обясни, че няма промяна в цената за нейното изграждане. „Тя е в рамките на тези малко над 7 милиона лева, колкото е по разчетите на проектанта“, каза той.

Както Dnes.bg писа, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв. Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните.

Министърът подчерта днес, че отделно от тези 7 млн. лв. около милион и половина лева са за сметка на военното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

И ток пуснете и съвсем надуйте цената, да ви счупим

12

БАТ САЛИ ЕООД

преди 9 години

ток да пускам ли по оградата, колега Наиденов?

11

Анонимен

преди 9 години

Браво!!! Бате ти Бойко напълни България с ***, докато си строеше магистралите, карай - те и за каруци стават, и за афганистанци

fallback