Румяна Тодорова, Снимка: БТА

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е одобрил днес проект на Закон за изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г., като се е съобразил със становището на министъра на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на Касата.

Още по темата
Становището от здравното министерство е получено в НЗОК на 7 юли. В документа се подчертава, че Министерството на здравеопазването отстоява последователната позиция за необходимостта от осигуряване на достатъчно средства за функциониране на здравната система.

"В този смисъл, подкрепяме по принцип търсенето на всякакви възможности за осигуряване на приходи в бюджета на Националната здравноосигурителна каса, включително при необходимост и възможност с актуализиране на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г.", се казва в становището.

Управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова ще внесе одобрения проект на Закона за изменение на ЗБНЗОК за 2014 г. чрез министъра на здравеопазването в Министерския съвет, допълниха от пресслужбата.

Около 490 млн. лева се очаква да бъде дефицитът на НЗОК през тази година, прогнозира през уикенда Тодорова.

В края на юни заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков съобщи, че Надзорният съвет на Касата ще предложи актуализация на бюджета й в размер на 328 млн. лв.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase